Repterek

A Budapestre érkező valamennyi nagy nemzetközi, valamint számos “fapados” légitársaságot a Budapest Ferihegy repülőtér szolgálja ki.

Ferihegy 1:
A terminált főként a diszkont („fapados”) járatok használják. A városközpontból autóval kb. 20 perc alatt elérhető (Üllői út – Ferihegyi gyorsforgalmi út), egyes napszakokban a forgalmi dugók miatt ez az idő többszörösére nőhet. Tömegközlekedés igénybevétele esetén a 93-as busszal lehet a terminálra kijutni a 3-as (kék) metró Kőbánya- Kispesti végállomásától. Ez a terminál a Nyugati pályaudvarról vonattal is megközelíthető.

Ferihegy 2A és 2B:
Ez a két terminál elsődlegesen a Magyar Légitársaság (MALÉV) és a nemzetközi járatok kiszolgálására szolgál. Félórányi autózással érhetők el a városközpontból (Üllői út – Ferihegyi gyorsforgalmi út), a forgalmi viszonyoktól függően. Tömegközlekedési eszköz használatával a 3-as (kék) metró Kőbánya- Kispest végállomásától a 200-as járatszámú buszokkal közelíthetők meg (a menetidő kb. 30 perc). A repülőtér két terminálja (2A és 2B) közvetlenül egymás mellett helyezkedik el, a buszmegálló a kettő között található.